2022-05-09 13:46Pressmeddelande

2022 års Bruno Mathsson-pristagare annonseras 11/5

Bruno Mathsson 

© Bruno Mathsson InternationalBruno Mathsson © Bruno Mathsson International

Onsdag den 11/5 kl 10 presenteras Bruno Mathsson-pristagaren 2022. Prisutdelningen sker på konst- och designmuseet Vandalorum i Värnamo 22/10 2022 och i samband med prisutdelningen invigs en omfattande utställning med pristagaren.

Om Bruno Mathsson-priset
Bruno Mathsson-priset delas ut årligen sedan 1984 och är det största designpriset i Norden med en prissumma på 200 000 kronor. Fondens ändamål är att främja forskning, utveckling, undervisning och utbildning inom områdena föremål samt inre och yttre miljö.

Mer information om priset:
www.mathssonfonden.se


Om Vandalorum

Mellan åkrarna i utkanten av småländska Värnamo ligger Vandalorum, ett museum där vår tids mest tongivande konst och design visas. Ett stenkast bort möts E4:an och riksväg 27 som gemensamt binder samman Sverige. Stanna till för att uppleva våra utställningar, njuta av den vällagade maten och upptäcka god design i vår shop. Vandalorum är ett levande museum, här visas unika utställningar som presenterar framstående nutida formgivare och konstnärer, såväl svenska som internationella. Byggnaderna, som minner om den monumentala torklada som en gång låg på platsen, är uppförda efter ett originalkoncept av den prisbelönte italienske arkitekten Renzo Piano. Inredningen är framtagen av den isländske arkitekten Sigurdur Gustafsson i samråd med Vandalorums initiativtagare Sven Lundh. En av Vandalorums lador är hemvist åt Smålands Konstarkiv, vars utställningar främst lyfter fram konstnärer med koppling till Småland.


Kontaktpersoner

Publik- och kommunikationsansvarig, Vandalorum
Johanna Hansson